9.2.2011KANSAN ÄÄNI KUULUI

Helsingin terveyslautakunta kuunteli korvat luimussa ennen kokoustaan raivostuneiden asukkaiden huutamaan sanomaa: ”Koskelan terveysasemaa ei saa lopettaa! Näpit irti Koskelasta, se auttaa vanhusta ja lasta!”

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen säästölistat on torjuttu jo moneen kertaan sekä valtuustossa että lautakunnissa. Kamppailu kuntalaisten peruspalvelujen puolesta jatkuu. Koskelan terveysaseman lopettamista on perusteltu monelta eri kannalta ja asukkaat ovat torjuneet kaikki argumentit. Nyt yritetään lopettamispäätöstä runtata läpi vedoten Koskelan sairaalan rakennusten huonokuntoisuuteen ja tulevaan remonttiin. Toistaiseksi terveyslautakunta on laittanut asian pöydälle.

Pari viikkoa sitten suuttuneet asukkaat täyttivät Koskelan sairaalan kirkon ja läksyttivät lautakuntaa lopettamishankkeista. Asia pantiinkin tuolloin vielä toistaiseksi pöydälle. Ennen tiistain lautakunnan kokousta kansan ääni kuului taas muistuttaen perusterveyshuollon tärkeydestä. Tällaisten palvelujen tulisi löytyä kohtuullisen matkan päästä, kävelyetäisyydeltä.

Toimitusjohtaja Matti Toivola veti Koskelan terveysaseman lakkauttamisesityksen pois esityslistalta. Asiaa valmistellaan uudelleen ja se tuodaan lautakuntaan 8.2.2011. Koskelaa käyttävät Kumpulan, Käpylän ja Koskelan asukkaat. Hoitajien vaatimaa remonttia ja tilojen kohennusta ei saa käyttää perusteena koko terveysaseman siirtämiseen Oulunkylään.
Monikymmenpäinen Koskelan terveysasemaa puolustava joukko vaati mielenosoituksessaan 8.2.2011 ennen lautakunnan kokousta, että remontti kyllä hyväksytään, mutta toiminnan on jatkuttava Koskelassa.

Mämmiveikko