11.11.2011

Pisara-rata kipinöi Alppipuistossa 12.11.2011

Helsingin Alppiharjun kaupunginosayhdistyksen, Alppila Seuran kesän aikana keräämän adressin Alppipuiston puolesta on allekirjoittanut jo noin 4200 ihmistä. Alppipuistoa puolustetaan Pisara-radan linjaukselta, jossa rata laajenisi käytännössä puiston siimeksessä sijaitsevan lammen reunaan saakka ja jonka kaupunginhallitus päätti yksimielisesti hyväksyä. Adressi luovutetaan liikenneministeriölle lauantaina 12.11. klo 15. Adressin ottaa ministerin puolesta vastaan Liikenneviraston ylijohtaja Kari Ruohonen.


Alppila Seura havainnollistaa linjaukseen maastossa, jotta linjauksen merkitys puistolle konkretisoituisi. Alppila Seura kutsui liikenneministerin, liikenneviraston ja Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston ja kaikkien Helsingin kaupungin valtuutetut ja kaupunginhallituksen jäsenet Alppipuistoon 12.11.2011 klo 14-17 perehtymään asiaan paikan päällä ja keskustelemaan alueen asukkaiden ja muiden puiston käyttäjien kanssa. Tulevan ratapenkereen korkeus on lauantaina havainnollistettu ilmapalloin, kaadettavat puut saaneet suruharson runkoonsa ja menetettävä osa puistoa on merkitty ulkoroihuin noin 400 metrin matkalta. 

Liikenneviraston investointitoimialan ylijohtaja Kari Ruohonen esittelee Pisara-rata suunnitelman klo 14.15-14.30. Hän osallistuu myös Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston edustajan DI Jukka Tarkkalan kanssa paneelikeskusteluun klo 15-16. Keskustelun vetää alppiharjulainen toimittaja, kirjailija Leif Salmén. Muut panelistit edustavat kaikkia valtuustopuolueita: Antero Alku (kesk), Yrjö Hakanen (skp), Mari Holopainen (vihr.), Tarja Kantola (sdp), Kati Peltola (vas), Olli sademies (ps) Tuulikki Vuorinen (kd). Kokoomus ja RKP aikovat lähettää edustajansa. Huoli Alppipuistosta näkyy myös Helsingin kaupungin lausunnossa Pisara-radan linjauksista.


Ympäristötaideteoksen rakentaminen alkaa klo 12 ja iltapäivän aikana paikalle saapuvat Alppipuiston ystävät voivat tuoda oman roihun/ulkokynttilän mukanaan tullessaan nauttimaan pikku purtavaa ja kuumaa mehua pimenevään iltaan. ”Taistelua ei ole vielä menetetty”, korostaa Alppila Seuran hallituksen jäsen ja ympäristötaideteoksen tuottanut Ritva Harle, ”kaupunginvaltuuston ja liikenneministeriön on vielä mahdollista valita kakkosvaihtoehto, mikä säästää puiston ja mahdollistaa oman aseman rakentamisen myöhemmin Alppilaan.”

Lisätietoja antavat:


Emilia Palonen, Alppila Seuran pj. 040-5077198
Ritva Harle, kuvataiteilija, Alppila Seuran hallituksen jäsen, 050-3832393

Alppila-seura ry:n järjestää

PISARA-RATA KIPINÖI ALPPIPUISTOSSA -tapahtuman 12.11.11 klo 14 – 17.
Tapahtuma jatkaa vuonna 2010 alkanutta Kuuskulma kipinöi kartalle - tapahtumasarjaa

Tilaisuudessa luovutetaan Alppipuiston puolesta -adressi, kävellään ympäristötaideteoksessa, joka hahmottaa Pisara-rataa, avataan Alppila-sarja –taidenäyttely,  keskustellaan Pisara-radasta ja kuullaan musiikkia.