19.10.2011

Osallistu Helsingin Demokratiaryhmän evästämiseen

Helsingin kaupungin Demokratiaryhmä järjestää torstaina 20. lokakuuta klo 17 – 19 avoimen kokouksen, jossa kaupunkilaiset voivat evästää ryhmää paikan päällä kaupungintalon valtuustosalissa, verkossa suorassa lähetyksessä sivuilla http://demokratia.hel.fi tai kaapelitelevision Stadi.tv:ssä.
Kokouksessa asukkailla on puheenvuoro esittää ehdotuksia ja ideoita kaupunkilaisten vaikutus- ja osallistumismahdollisuuksien lisäämiseen.
Aiheina ovat esimerkiksi alueellinen demokratia (kaupunginosavaltuustot), suoran demokratian kehittäminen kansanäänestyksin, osallistuva budjetointi sekä asukkaiden ja mahdollisuudet saada kaupungilta vaihtoehtoisia esityksiä keskusteluun. Kokouksessa voi visioida myös sähköisen kuulemisen ja vaikuttamisen verkkopalveluja sekä uusinta teknologiaa, joka mahdollistaa vuorovaikutteisen osallistumisen kaupungin kehittämiseen. Aiheena on myös kansalaisyhteiskunnan ja kansalaisjärjestöjen toimintaedellytyksiä parantaminen.
Kysymyksiä ja ideoita voi lähettää etukäteen käyttämällä demokratia.hel.fi-sivulla avointa kokousta koskevan jutun alla olevaa kommenttitoimintoa. Lähetetyt viestit näkyvät näillä verkkosivuilla, ja niihin pyritään vastaamaan varsinaisen avoimen kokouksen aikana. Kysymyksiä voi myös esittää kokouksen aikana verkossa sekä kokouspaikalla.
Kokoukseen voi myös varata puheenvuoroja etukäteen. Puheenvuoron varaus ja tiivis selostus aiheesta pyydetään lähettämään sähköpostilla mira.hirvonen@hel.fi.
Paikan päällä valtuustosalissa on paikkoja 150 ensimmäiselle, jotka voivat esittää kysymyksiä, mielipiteitä ja kommentteja suoraan luottamushenkilöille. Yleisö on tervetullutta paikalle osoitteesta Sofiankatu 3.