13.3.2008


kuvassa: keskellä Sergei Skvotrsov ja vasemmalla Kalevi Wahrman
NKP:n pääsihteeri Kommunistien Liiton vieraana

Neuvostoliiton Kommunistisen Puolueen pääsihteeri Sergei Skvortsov ja sen Leningradin alueen varapuheenjohtaja Sergei Pashanin kävivät Kommunistien Liiton vieraina Helsingissä ja Porvoossa. Vierailunsa yhteydessä he tapasivat mm. Kommunistien Liiton puheenjohtajan Kalevi Wahrmanin ja muita puolueen jäseniä. NKP toimii paitsi Venäjällä myös useimmissa entisissä Neuvostotasavalloissa.

Pääsihteeri Sergei Skvortsovin, hänen vaimonsa Jelenan ja varapuheenjohtaja Sergei Pashanin ohjelmaan kuului ensin vierailu Kansainvälisen Naisten päivän tilaisuuteen Helsingissä. Tämän jälkeen vuorossa oli käynti Porvoossa.

Puolueet pitivät 9.3.2008 Helsingissä yhteisen seminaarin aiheesta ”Sosialismin näköalat ja kommunistisen liikkeen tehtävät tämän päivän maailmassa”. Seminaarin tuloksena puolueet päättivät yhteisen vetoomuksen laatimisesta kansainvälisen kommunistisen liikkeen voimien uudelleenkokoamiseksi nykyistä globaalia kapitalismia ja sen aiheuttamia ilmiöitä, massairtisanomisia, työttömyyttä, sosiaaliturvan polkemista ym. seurauksia vastaan.

Kalevi Wahrman