4.5.2012


BRUNSSI LENININPUISTOSSATervetuloa viettämään lauantaina 5.5.2012 klo 14:00 - 17:00 Kallio-liikkeen 1-vuotissynttäreitä yhteiselle brunssille Lenininpuistoon! Muistellaan kuluneen vuoden saavutuksia ja fiilistellään tulevaa. Samalla Kallio-liike haluaa tukea Lenininpuiston säilyttämistä asukkaiden ja muiden kulkijoiden virkistyspaikkana.

Brunssi toteutetaan nyyttärimeiningillä, joten jaetaan eväät ja viltit. Muista myös lautanen:)

Kaikki uudet ja vanhat tyypit lämpimästi tervetuloa!

Brunssi säävarauksella.

UUDENMAAN ELY-KESKUKSELLE

Alppila Seura ry., Alppiharjun kaupunginosayhdistys muistuttaa että Töölönlahden tiivistyessä ja sen viheralueen kutistuessa, ja keskustan levitessä kauemmas Alppipuiston kaltaiselle viheridyllille on tarvetta. Alppipuisto on tärkeä viheralue myös Keski-Pasilalle. Puiston yhtenäisyys katoaa, kun laakso kutistuu. Pisara-radan ykkösvaihtoehdon toteutuessa ei enää ole keidasmainen vihreidylli. Luontoarvot kärsivät. Pisara-rata ei ole irrallinen muista kantakaupungin viheralueisiin liittyvistä projekteista.

Puiston yleisilmeen rikkoutumisen lisäksi puiston käytettävyys heikkenee ja melu lisääntyy. Puiston merkitystä metropolialueen asukkaille tai paikallisemmin alppiharjulaisille ei ole käsitelty. Alppipuistolla on vankka yhteisöllinen merkitys. Puistossa järjestävät kansalaisjärjestöt suosittuja ja kaikille ilmaisia kaupunkitapahtumia ja nimenomaan musiikkifestivaaleja kesäisin. Festivaaleja ollaan tultu kokemaan kauempaakin.  

Eheää, toimivaa ja moni-ilmeistä kaupunkia voi rakentaa asukkaiden kanssa yhdessä. Puisto suo elintärkeän virkistymispaikan monenikäisille ja monista taustoista tuleville ihmisille, lapsista vanhuksiin. Varttuneimmille Alppiharjulaisiin ei alueella ole muuta paikkaa virkistäytymiseen.

Jos rata linjataankin esitetyn vaihtoehto 3 mukaisesti Alppipuiston sijasta maan alla Alppilan ja Vallilan välistä esim. Aleksis Kiven kadun suuntaisesti, säästyisi puisto ja alppilalaiset saisivat oivallisen aseman.

Asema Alppilassa ratkaisee ongelmia Linnanmäen liikenteessä, joka kesäisin on aivan jumissa, parkkipaikkoja ei ole, eivätkä vierailijat käytä julkisia – junalla asia olisi toisin. Asemalla on tärkeä merkitys Vallilan teollisuusalueelle, jossa on paljon työpaikkoja. Pisara mahdollistaa työmatkat. Asema hyödyttää asukkaita laajalla alueella, mukaan lukien Vallila, Hermanni, Harju. Liityntäliikenteelle ei ole tehty varauksia, mikä kertoo siitä, että YVA ei ole onnistunut kauaskantoisuudessaan. Vallilan ja Alppilan asuinalueiden välissä on Pasilan Konepajan suuri asuinalue. Myös Hermanni ja Kalasatama kasvavat. Koko alueen näkökulmasta asema on tärkeä. Alppila Seura uskoo, että vaihtoehto 3 on pitkällä aikavälillä kiistatta paras, urbaani vaihtoehto ja mahdollistaa Alppiharjun ja Vallilan alueen kehittämisen. Kartta Yleissuunnitelman tiivistelmässä kiistatta osoittaa, että vaihtoehto 1 tukkii Pasilan aluetta ja tuhoaa Alppipuistoa, toisin kuin vaihtoehto 3, joka avaa mahdollisuuksia alueen jatkokehitykseen.

Pro Vanha Vallila ry. yhtyy lausuntoon.

 Vetoomus Lenininpuiston puolesta

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Lenininpuiston läpi ei saa rakentaa uutta autotietä Linnanmäelle. Puistoon ei myöskään tule sijoittaa uutta sisäänkäyntiä Linnanmäelle.

Puistotko lääkkeeksi pysäköintiongelmiin?

Autoton keskusta - puistotko parkkialueiksi?


Allekirjoita sinäkin ja kerro ystävillesi. Jo miltei 2000 nimeä listassa.

Kuka hyötyy viheraluevandalismista?