14.6.2012


ADOPTOI PUU

VETOOMUS mm. YRITYKSILLE, SEUROILLE, PERHEILLE, SUVUILLE, JÄRJESTÖILLE JA ASUNTO-OSAKEYHTIÖILLE

Aiomme merkitä Alppipuistoon kesän aikana kaikki puut, jotka kaadettaisiin Pisara-radan tieltä. Toivomme, että mm. yritykset, seurat ja asunto-osakeyhtiöt adoptoisivat itselleen nimikkopuun. Kiinnitämme jokaisen adoptioon osallistuvan nimen ja kannanoton laminoidulla paperilla puuhun kesän ajaksi, joten yritys saa myös ilmaista mainosta vain mainoksen tekemisestä aiheutuneen kuluin.
Tee kannanotostasi mahdollisimman hauska tai näkyvä, niin mainostat yritystäsi parhaiten. (valitettavasti tällä hetkellä käytössä vain mv tulostin)

Pisara-rata on noin kahdeksan kilometriä pitkä ratalenkki, jonka tarkoitus on vapauttaa ratakapasiteettia päärautatieasemalta muun liikenteen käyttöön sekä parantaa lähiliikenteen yhteyksiä Töölöön ja Hakaniemeen. Korkeiden kustannuksien takia yleissuunnittelussa valittiin toteutettavaksi ykkösvaihtoehto. Siinä tunneliosuuksia on lyhennetty niin, että rata kulkisi Eläintarhan ja Alppipuiston puistoalueiden läpi maan pinnalla ympäristölle tuhoisin seurauksin.

Varsinainen suunnittelu on alkamassa. Siinä yhteydessä tulisi tutkia tarkemmin puistot säilyttäviä vaihtoehtoja. Esimerkiksi ratahaarat voisivat mennä tunneliin heti Pasilan asemalta ja kulkea tunnelissa puistojen alla. Itäisen haaran osalta olisi vieläkin parempi, jos rata kääntyisi suoraan Pasilan pinta-asemalta kohti Alppilan asemaa. Tämä olisi itse asiassa lyhyempi reitti.

Alppilan aseman toteuttaminen palvelisi asukkaiden lisäksi monien yritysten, koulujen, kulttuuritapahtumien ja urheilupaikkojen käyttäjiä sekä olisi oiva ratkaisu asukkaita vaivaavaan Linnanmäen pysäköintiongelmaan. Lisäksi maanalainen asema olisi lyhyen matkan päässä kasvavasta Konepaja-alueesta, suurista pankkikeskuksista ja monista muista Vallilan puolen työpaikkakeskittymistä. Liikennevirasto on hyväksynyt Pisara-radan ykkösvaihtoehdon, mutta radan lopullista
suunnittelua ei ole vielä tehty ja kaupunginvaltuustokin käsittelee radan rakentamista vasta parin vuoden kuluttua. Meillä on siis vielä mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja pelastaa puistot.
Pyydämme, että lähialueen yritykset ja asunto-osakeyhtiöt yhtyisivät tähän vetoomukseen. On mahdollista rakentaa Pisara-rata tuhoamatta puistoja ja jopa valita tulevaisuuden kannalta kestävämpi vaihtoehto, jossa Alppila saa oman aseman.
Lähetämme laskelmiin perustuvan ehdotuksen viranomaisille ja poliitikoille, mutta aloitamme kampanjoinnin alueella jo nyt.
Kesän aikana Alppipuistossa vierailee kymmeniä tuhansia ihmisiä erilaisissa tapahtumissa, joten asia saa julkisuutta. Mikäli olet valmis osallistumaan vetoomukseen, lähetä meille yrityksen/asunto-osakeyhtiön/järjestön tai seuran nimi, vetoomusteksti tai valmis laminoitu kannanotto ja yhteystiedot sähköpostilla tai postitse. Jos olet kiinnostunut osallistumaan muulla tapaa tai saada lisätietoja, ota yhteyttä meihin. Kysy myös tutuiltasi ja lähetä viestiä eteenpäin.

12.6. 2012


Alppi- ja Lenininpuiston ystävät
Liisa Lammi
lissula@hotmail.com
041-533 1309 
 

Esimerkkikannanottoja:


Emme halua, että Alppipuisto tuhoutuu! Meillä on vastuu myös tuleville sukupolville! Puistot on säilytettävä ! Rakastan Alppipuistoa!
Alppilaan oma asema! Tarvitsemme viheralueita, alueen asukasmäärä kasvaa!
Puistoja ei saa tuhota halvimman vaihtoehdon vuoksi! Rata tunneliin, puistoihin ei kosketa!