20.6.2012


EU:n liittovaltiokehitys torjuttava

Euroalueen kriisi kärjistyy päivä päivältä. Kreikan, Irlannin, Portugalin, Espanjan lisäksi kriisiytyminen uhkaa Kyproksen, Italian, Belgian ja Ranskan talouksia.

EU:n puitteissa muiden maiden velkojen maksu ei ole mahdollista ja siksi perustetaan erilaisia instituutioita pyörittämään pyramidihuijausta, jolla kriisisotkun rahoitus sysätään muiden maiden veronmaksajien harteille. Tavoitteena on tulonsiirtounioni, minkä avulla huijaus muutettaisiin rosvoukseksi. Rahansiirrot eivät vaatisi mukana olevien maiden kansallisia päätöksiä.

Saksan kristillisdemokraatit ovat osaltaan tehneet päätökset liittovaltiosta, jota johtavat komissio ja europarlamentti. Vastustamme tällaista kehitystä, emmekä hyväksy kaavailtua pankkiunionia, eurobondeja tai Euroopan keskuspankin interventioita yhteisillä rahoilla. 

Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen hallitus on uskollisesti kulkenut Saksan vanavedessä uusiin yhteisvastuullisiin tukijärjestelyihin. STP vaatii, että Suomen perustuslain vastaiset liittovaltioaskeleet on alistettava kansanäänestykseen.

Suomen perustuslaissa on säädetty, että budjettivalta on maan parlamentilla. Euroopan pysyvän vakausmekanismin EVM:n sääntöihin ollaan ujuttamassa enemmistökäytäntöä. EU:n perustuslaissa ja eurosopimuksissa on sovittu, että kukin jäsenmaa vastaa veloistaan ja vastuistaan. Suomi rikkoo räikeästi lakejaan, jos se lähtee tällaiseen viritelmään mukaan.

Myös EU:n pyrkimys päästä määräilemään jäsenvaltioiden budjeteista on Suomen ja monen muun EU-maan perustuslakien vastainen. Asiasta järjestettiin Irlannissa kansanäänestys.  Se on tarpeen myös Suomessa.

STP:n liittokokous 16.6.2012Nato on turvallisuusuhka Suomelle

Venäjän asevoimien komentaja, kenraali Nikolai Makarov esitti puhuessaan Maanpuolustusyhdistyksen tilaisuudessa tiistaina 5.6.12, että Suomen ja Naton yhteistyö on uhka Venäjän turvallisuudelle. Makarov mainitsi mm. Pohjois-Norjassa talvella ja Itämerellä toissa vuonna pidetyt sotaharjoitukset. Kenraali oli lehtitietojen mukaan myös kyseenalaistanut Suomen oikeutta järjestää sotaharjoituksia Itä-Suomen alueella ja esittänyt, että olisi järkevämpää kehittää sotilaallista yhteistyötä Venäjän kanssa.

Makarovin puheenvuoro pelästytti kaikki ”natottajat”, kuin varpusparven liikkeelle. Soini, Salolainen ja Tuomioja ”todistivat” yhteen ääneen, ettei Nato-yhteistyö mitenkään voi olla uhka Venäjälle. Tuomioja viestitti, että Makarov ei ole ainoa kenraali, joka elää kylmän sodan maailmassa. Kaikki nämä maamme poliitikkojen lausunnot osoittavat, että mitään ei ole opittu historiasta eikä geopolitiikasta.

Halusivat Suomen poliitikot sitä tai eivät, Venäjän ja Suomen kohtalot liittyvät yli 1000 km pitkän yhteisen maarajansa ja vuosisatojen aikaisen historiansa kautta monin tavoin yhteen. Yli 100 vuotta Venäjän yhteydessä eletty autonomian aika oli Suomelle hyvää aikaa sodanjälkeisen YYA-sopimuksen kauden tavoin. Mutta liittoutuminen maailmansotien yhteydessä imperialistisen suurvalta Saksan kanssa vei maamme katastrofaalisiin sotaseikkailuihin.

Maamme poliitikot ovat joko järjettömiä tai suuria valehtelijoita, jos eivät näe mitä maailmassa tapahtuu. Sotilaallista voimaa käyttäen läntiset suurvallat anastavat maailman taloudellisia resursseja ja Lähi-idässä uhkaa syttyä suursota. Mutta imperialistien tavoitteet ovat kauempana, Keski-Aasiassa, Kiinassa ja Venäjällä. Naton jäsenenä maamme joutuu mukaan kaikkiin sotaseikkailuihin.

Nato tarvitsee Suomea, koska meillä on pitkä maaraja Venäjän kanssa ja paljon aluetta sotilaallisiin operaatioihin. Naton jäsenenä kriisitilanteessa alueemme sotilaalliset kohteet olisivat iskujen kohteita ja taisteluja käytäisiin Suomen alueella. Kyllä Venäjällä todellakin on syytä olla huolissaan naapurimaastaan, koska Suomi on jo viety niin lähelle Natoa, että se merkitsee käytännössä täysjäsenyyttä.  Pietari on edelleenkin hyvin lähellä valtakunnanrajaa, eikä Venäjällä katsota hyvällä, jos rajan takana pitävät kiristyvässä tilanteessa majaansa Nato-joukot. Pitäisi tämän olla maamme poliitikoille selvää, kun vaan muistelevat tapahtumia ennen Saksan ja sen liittolaisten hyökkäystä Neuvostoliittoon.

Suomen poliitikot kieltäytyvät ymmärtämästä, että Makarovin vihjaus Suomen ja Naton yhteistyön uhasta Venäjän turvallisuudelle tarkoittaa myös ja ennen kaikkea uhkaa Suomen turvallisuudelle.

Suomen ei pidä missään nimessä lähteä mukaan myöskään viime aikoina keskustelua herättäneeseen Islannin ilmavalvontaoperaatioon. Toisin kuin poliittinen eliittimme väittää, kyseessä ei ole pohjoismainen hanke vaan puhdas Nato-operaatio.

STP:n liittokokous 16.6.2012