16.9.2008Helsinki työllistäjänä


Kunnallisten sosiaali- ja terveys­palveluiden turvaaminen on keskei­nen osa työllisyyttä. Koko yhteis­kunn­an hyvä työllisyys turvaa rahoituspohjan kunnallisille palveluille kuten myös muulle sosiaaliturvalle. Helsingistä tulee tehdä esimerkillinen työnantaja sekä estää sellainen kehitys, jossa kaupungin työntekijät jäävät suurin joukoin eläkkeelle, eikä heidän tilalleen palkata ketään.
Vaadimme, että sairaalloisen työntekijöiden työsuhdeturvaa, työmotivaatiota ja terveyttä uhkaavien kilpailutusten on päätyttävä, sen sijaan mm. kunnallisen joukkoliikenteen houkuttelevuutta työantajana on parannettava tekemällä kuljettajan ammattiin hakeutuminen houkuttelevaksi. Kuljettajien palkkausta ja työolosuhteitaan sekä fyysistä turvallisuutta on parannettava. Vaadimme, että kaupungin budjetista varataan riittävästi rahaa joukkoliikenteen kunnolliseksi ja pysyväksi kehittämiseksi. Ikääntyvä väestö ja vammaiset tarvitsevat nykyistä enemmän kunnollisia ja luotettavia sekä helposti saatavia kuljetuspalveluita. Niitä on kaupungin toimesta tuntuvasti lisättävä.


Kaupungin tekniset laitteet ja rakenteet tulee valmistaa kestävän kehityksenperiaatteella ja omakustannushintaan.


Helsingin, Espoon ja Vantaan virkistysalueet tulee säilyttää asuin- tai liike- tai liikenteelliseen käyttöön kaavoittamatta: Sipoon, Mustavuoren, Kuusijärven, Kivinokan, Espoon Karhusaaren, Nuuksion, Luukin ja Keskuspuiston viheralueet tulee säilyttää rakentamattomina. Helsinkiin emme halua suurta kylpylää Hietaniemeen eikä Vantaalle suurta jätteidenpolttolaitosta.


Suomen Työväenpuolue rp.