16.9.2008


Liikenne

Vastustamme jyrkästi matkalippujen hintoihin kaavailtuja korotuksia. Asetamme julkisen liikenteen, etenkin raideliikenteen, kehittämisen etusijalle ja edellytämme matkalippujen, kuten kuukausilippujen hinnan alentamista. Rakentamalla yksityisautoille pysäköintialueita kaupungin rajalle ja parantamalla joukkoliikenne vastaavasti toimivaksi, vältetään turhat ruuhkat ja saasteet. Esimerkiksi joukkoliikenteen houkuttelevuutta tulee lisätä lyhentämällä pysäkkien välejä ja lisäämällä ajovuoroja sekä tekemällä kuljettajan ammattiin hakeutuminen houkuttelevaksi parantamalla heidän palkkaustaan ja työolosuhteitaan sekä kuljettajien fyysistä turvallisuutta.

Yksityisautoilua on pakko rajoittaa välittömästi, sillä jo nyt asuminen kaupungin valtaväylien varrella on suorastaan hengenvaarallista. Vaadimme polkupyörän käytön edistämistä ja helpottamista sekä samalla pyöräilykulttuurin kehittämistä.

Home- ja kosteusvauriot yhdistettynä kavalaan, hajuttomaan, pienhiukkasien täyttämään ulkoilmaan invalidisoivat ja ovat jo nyt kuolemaksi varsinkin heikkokuntoiselle väestönosalle.

Linjamme voidaan kiteyttää seuraaviin lauseisiin:

PUHDAS ILMA NYT! TIET AUKI JOUKKOLIIKENTEELLE! LIPPUJEN HINNAT ALAS!

Helsinki ja lähikunnat yhteistyöhön

Yhteistyön parantaminen pääkaupunkiseudun kuntien välillä on tarpeen etenkin terveyden- ja sairaanhoidon, jätehuollon, ympäristönsuojelun ja kuntien välisen joukkoliikenteen turvaamiseksi sekä myös kaavoitus ja tonttipolitiikan alueilla.

Suomen Työväenpuolue rp.