27.2.2012


Marssimaan ja osallistumaan sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta 29.2. kello 16.00

Karkauspäivän kulkue vaatii sosiaalista oikeudenmukaisuutta

Hakaniemessä keskiviikkona 29.2.2012 kello 16.00 kokoontuva kulkue marssii sosiaalisten oikeuksien puolesta Senaatintorille. Kello 17.00 Senaatintorille saapuva tapahtuma vaatii kaupunginvaltuustolta tekoja juhlapuheiden sijaan.

- Sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja lupaukset sosiaalisista oikeuksista eivät toteudu käytännössä. On aika puhkaista tämä kupla, Laura Kontiala kansanliikkeestä kertoo.

Helsingin sosiaalinen oikeudenmukaisuus (HSO) ja tapahtuman ympärille kerääntynyt kansanliike vaatii nuorten syrjäyttämisen lopettamista, kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja sekä perustuloa tukiviidakon sijaan.

 Hakaniemessä Helsingin Työttömät ry tarjoaa soppaa ennen kulkueen lähtöä. Senaatintorilla tarjolla on tietoa, puheita ja musiikkia.

- Rahat sosiaalisten oikeuksien toteuttamiseen ovat karanneet jonnekin muualle, siksi karkauspäivä on oikea aika vaatia niitä takaisin.

Karkauspäivä kokoaa ihmisiä myös Tampereella ja Turussa. Tapahtumassa on mukana myös ammattiyhdistysväkeä, osana eurooppalaista ay-toimintapäivää julkisten palvelujen leikkauksia vastaan.